Dosta mu je penzije
69

Noriaki Kasai se u 51. godini vraća takmičenjima, trenira ga legendarni jugoslovenski skakač

E. B.
Noriaki Kasai
Noriaki Kasai
Legendarni japanski ski-skakač Noriaki Kasai nije dugo mogao biti u penziji, te se u 51. godini odlučio vratiti takmičenjima.

Kasai je višestruki rekorder kada su u pitanju ski-skokovi, a prije dvije godine je odlučio otići u penziju.

Ipak, nije dugo izdržao i objavio je da se vraća na skakaonice. Japanac je odlučio ozbiljno pristupiti povratku u svijet ski-skakanja, te je za trenera angažovao legendarnog jugoslovenskog skakača Matjaža Zupana.

Zupan, koji je samo četiri godine stariji od njega, je na Zimskim olimpijskim igrama u Calgaryju 1988. godine vodio Jugoslaviju do srebrene medalje. Upravo te godine svoju profesionalnu karijeru je počeo Kasai.

Kasai se već ozbiljno sprema za predstojeću sezonu i vježba na olimpijskoj skakaonici u Naganu, a planira da se vrati takmičenjima početkom iduće godine.

"Želim ponovo nastupati u Evropi. Želim se takmičiti pred desecima hiljada ljudi i čuti 'wow' s tribina kada spiker kaže moje ime. To mi je glavni cilj što sam se vratio treninzima u ovim godinama", rekao je Kasai.

"Sviđaju mi se Matjažovi treninzi. Baš su raznovrsni i garant su podizanja nivoa takmičara", rekao je Kasai o saradnji sa Zupanom.