Sjajni skijaš povrijeđen
20

Najbolja skijašica svih vremena zbog dečka zaplakala pred kamerama, zakucao se pri brzini od 145 km/h

H. H.
Uplakana Mikaela Shiffrin (Foto: Screenshot)
Uplakana Mikaela Shiffrin (Foto: Screenshot)
Amerikanka Mikaela Shiffrin slavila je u utorak na slalomskoj utrci pod svjetlima reflektora u austrijskom Flachauu, a pobjedu je kroz suze posvetila svom teško povrijeđenom dečku, norveškom skijašu Aleksanderu Aamdotu Kildeu.

Kilde će propustiti ostatak sezone nakon što je iščašio rame u užasnom padu prošle nedjelje tokom utrke Svjetskog kupa u spustu u Wengenu, a za Shiffrin je to bilo vrlo stresno.

"Veoma sam emotivna u ovom trenutku. Posljednja tri dana su bila izuzetno stresna. Veoma sam ponosna na sebe i zahvalna cijeloj ekipi. Sada samo želim da pozovem Aleksa, jer treba što prije da spava", rekla je kroz suze najbolja skijašica svih vremena, dodavši:

"Morala sam da se resetujem i ponovo fokusiram na utrke, a u srcu sam sa njim. Veoma je bolno gledati kako ljubav tvog života udara u zaštitnu ogradu brzinom od 145 km/h. To zaista nije prijatan osjećaj. Prije dva dana nisam ni razmišljala o ovom nastupu u Flachauu", rekla je Shiffrin koja je pred novinarima nazvala Kildea i poželjela mu laku noć.

Kildeu je bila potrebna operacija iščašenog ramena nakon nesreće u Wengenu, a također je zadobio veliku posjekotinu na nozi, dok su kosti ostale netaknute i propustit će ostatak skijaške sezone.