Upoznala stazu za SP
0

Muzaferija za kraj odlične sezone: Startala sam dobro, ali je trebalo imati sreće s vremenom

D. P.
Muzaferija zaključila odličnu sezonu (Foto: Screenshot)
Muzaferija zaključila odličnu sezonu (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zaključila je odličnu sezonu u Svjetskom kupu, a nakon toga je sumirala utiske i oglasila se iz austrijskog Saalbacha.

Muzaferija (24) je u Saalbachu vozila dvije utrke finala Svjetskog kupa, u disciplinama spust i super g. U jučerašnjem superveleslalomu nije uspjela završiti utrku, a danas je zauzela 16. mjesto.

Time je završena odlična sezona. Muzaferija je prvo prokomentarisala utrke u finalima, jučerašnju i današnju.

"Ko je pratio utrku, vidio je da sam imala jako dobru brzinu jučer. Do ispadanja bila sam najbrža i sa dosta velikom prednošću. Nažalost, nisam uspjela završiti utrku. Danas sam ponovo startala jako dobro. Imam prva dva prolaza jako dobra, ali je danas trebalo imati sreće s vremenom. Dosta je vjetar puhao i tačno prije broja 19 su došli i oblaci, tako da vidljivost nije bila ni blizu kao brojevima prije", rekla je Muzaferija o dvije utrke ovog vikenda.

Za kraj, poručila je da su finala Svjetskog kupa odlična uvertira za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava upravo u ovom austrijskom skijalištu.

"Ipak, drago mi je da sam uspjela izboriti finala u Saalbachu. Upoznala sam stazu za Svjetsko prvenstvo naredne godine i mislim da je ovo jako dobra sezona i dobar početak za nastavak moje karijere", dodala je skijašica iz Visokog.

Muzaferija je sezonu u spustu završila na 24. mjestu u ukupnom poretku, dok je u veleslalomu Visočanka na 23. poziciji.

S ukupno 151 osvojenim bodom ove sezone zauzela je i 54. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijašice.