Obratila se porukom
472

Muzaferija izmamila oduševljenje Švicaraca, voditeljici trebala pomoć pri izgovoru imena

D. P.
Muzaferija je pomogla voditeljici s izgovorom imena (Foto: Screenshot)
Muzaferija je pomogla voditeljici s izgovorom imena (Foto: Screenshot)
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija prisustvovala je i dobila nagradu za osvojeno četvrto mjesto u spust utrci Svjetskog kupa koja je danas održana u Crans Montani (Švicarska).

Muzaferija je osvojila četvrto mjesto, što joj je najveći uspjeh u karijeri, ali i najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. Samo 11 stotinki ju je dijelilo od pobjedničkog podija.

Večeras je u Crans Montani organizovana dodjela nagrada za najboljih šest skijašica, a tu je ponosno svoje mjesto zauzela Muzaferija koja je oduvijek bilježila dobre rezultate u ovom švicarskom skijalištu.

Na početku dodjele vidjeli smo simpatičnu scenu u kojoj voditeljica čak nije znala izgovoriti ime naše skijašice. Muzaferija joj je pomogla i izgovorila pravilno svoje ime, a onda se obratila okupljenima i izazvala delirij domaće publike.

"Ova sezona je luda. Početak nije bio dobar, a sada sam ovdje. Stvarno sam sretna. Ne znam, ali uvijek sam dobra u Crans Montani. Stvarno volim ljude koji su ovdje, koji me bodre u cilju. Hvala vam", poručila je naša skijašica, nakon čega je voditeljica dodjele poželjela Muzaferiji da nastavi pisati historiju skijanja u BiH.

Njena izjava da "voli sve u Crans Montani" izazvala je oduševljenje i aplauze švicarske publike koja ju je pozdravila.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu. Tačnije, sa novih 50 bodova sada je 23. spustašica svijeta sa 69 bodova, tačno 300 manje od liderke Gut-Behrami.