Pobijedio u spektaklu
74

Dan za pamćenje u Sloveniji: Kraj za Petera Prevca, ispunila mu se najveća želja

D. P.
Prevc se u velikom stilu oprostio od Planice (Foto: EPA-EFE)
Prevc se u velikom stilu oprostio od Planice (Foto: EPA-EFE)
Legendarni slovenački skijaš skakač Peter Prevc na najljepši mogući način najavio je oproštaj od karijere, trijumfom na svojoj Planici u današnjem takmičenju u letovima.

Prevc je nedavno najavio kraj karijere, a danas je imao svojevrsni oproštaj od Planice jer je posljednji put nastupio individualno i preostalo mu je za vikend da se takmiči još timski.

Bio je to pravi skijaški spektakl, a u takvim okolnostima Prevc je došao do 24. pobjede u karijeri. Zanimljivo, kada je najavljivao kraj karijere, Peter Prevc je poručio kako bi volio oprostiti se pobjedom na Planici, a to se danas i dogodilo.

Peter je bio najbolji u obje serije i zasluženo je savladao svu konkurenciju. Letovima od 237,5 te 231 metra zauzeo je prvo mjesto, a iza njega su ostali Austrijanac Daniel Huber (232 i 224 metra) te Norvežanin Johann Andre Forfang (231,5 i 226 metara).

Dan je za Slovence mogao biti još bolji, ali je Timi Zajc zbog samo jednog boda i desetinke ostao bez postolja te je zauzeo četvrtu poziciju.

Publika na Planici je potpuno poludjela, a svi su, uključujući i njegove kolege slovenačke skakače, navijali za Prevca. Preostalo mu je u nedjelju još da odradi timsko takmičenje i bit će privedena kraju blistava karijera.