Lake Louise
0

Cuche prvi na otvaranju spust sezone

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Velika dominacija švicarskih skijaša obilježje je prvog spusta sezone u Svjetskom kupu alpskog skijanja.

Tom neustrašivom švicarskom skijašu ovo je druga pobjeda u sezoni, nakon što je slavio i u prvoj utrci sezone, veleslalomu u Söldenu.

Čak četiri Švicarca našla su se među deset najboljih, a trojica su ušla u krug pet najboljih. Didier Cuche je slavio, Carlo Janka je bio treći, Ambrosi Hoffman peti, a Tobias Grünenfelder deveti. Najbliže se pobjedniku približio Talijan Werner Heel koji je zaostao 44 stotinke.

Treba istaknuti i težak pad američkog skijaša T.J. Lenninga, koji je tek jedan od dvojice koji nije završio utrku. Zbog njegovog pada je utrka prekinuta na 20-ak minuta. Iako je izgledalo ružno, nakon što je Amerikanac pao na glavu, olakšanje je nastupilo kada se sam skijaš pokušao podignuti.

Ipak, trebao je pomoć, vrat mu je imobiliziran, te je s helikopterom prevezen na pretrage u bolnicu.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Didier Cuche sa 200 bodova, dok je na drugom mjestu njegov sunarodnjak Carlo Janka sa 120 bodova.

Razočarao je Amerikanac Bode Miller koji je na kraju uhvatio tek dva boda 29. mjestom, a još je slabiji bio Aksel Lund Svindal, branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa. Norvežanin se vratio nakon ozljede, te je ostao bez ijednog boda na 33. mjestu.

Lake Louise, spust:

  1. Didier Cuche (Švi) 1:50.31

  2. Werner Heel (Ita) +0.44

  3. Carlo Janka (Švi) +0.62

  4. Michael Walchhofer (Aut) +0.67

  5. Ambrosi Hoffman (Švi) +0.76

...

  1. Ivica Kostelić (Hrv)+1.31

...

  1. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.80

...

  1. Bode Miller (SAD) +2.11

...