Zbog povrede koljena
1

Bode Miller propušta cijelu sezonu

Totalsport
Bode Miller
Bode Miller
Američki skijaš Bode Miller (35) propustit će cijelu sezonu Svjetskog kupa zbog povrede lijevog koljena, kako bi mu dao čim više vremena da zacijeli.

Miller ne želi riskirati s nastupima u ostatku sezone kako mu eventualna nova povreda ne bi uništila glavni cilj – Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine. Posebno jer bi nova povreda vrlo vjerovatno značila kraj njegove karijere.

"Teško mi je propustiti cijelu skijašku sezonu, ali odluka je zapravo bila laka kada pogledam svoju priliku sljedeće godine. Puno sam puta rekao da je za mene motivacija ključna kada je u pitanju utrkivanje, a super sam motiviran za velike stvari sljedeće godine", rekao je Miller, dvostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2005. i 2008.).

"Ovo je nevjerovatno pametna strateška odluka Bodea. Postao je legendaran po svom pritiskanju do kranjih granica na skijama, ali zna da bi dodatna povreda koljena dovela u opasnost njegov nastup na Olimpijskim igrama. U ovoj fazi zna da se nije 100% oporavio za utrkivanje i usredotočio se da bude 100% spreman za Soči", komentirao je američki skijaški trener Sasha Rearick.

Na Olimpijskim igrama Miller je dosad u karijeri osvojio pet medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu. Jedino zlato osvojio je 2010. u Vancouveru u super-kombinaciji.