Pobijedili Zmajeve
907

Selektor Ukrajine: Prošle noći je 330 raketa palo na naše gradove, došli smo pokazati da smo živi

N. M.
Arhiv (Foto: EPA-EFE)
Arhiv (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Ukrajine Serhij Rebrov je održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom od 2:1 na Bilinom Polju.
Rebrov je pohvalio Zmajeve koji su i bili bolji rival većim dijelom susreta.

"Večeras smo igrali protiv jako dobre ekipe koja je promijenila svoju formaciju. Bili smo spremni za to, ali je odbrana BiH bila jako dobra dok nismo dali taj prvi gol. Dobar potez je bio što smo uveli još jednog napadača. Očekivali smo ovakvu utakmicu, BiH je večeras bila jako težak protivnik za nas", rekao je Rebrov.

Nije se ukrajinski selektor mogao složiti s konstatacijom novinara da je BiH večeras pobijedila samu sebe.

"Ne mislim da je Bosna pobijedila samu sebe. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija i struktura ekipe BiH mi smo to iskoristili. Naši igrači su željeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. Kod vas je selektor promijenio formaciju i možda je to bio problem. U posljednjih 15 minuta smo kreirali šanse i napadali te smo postigli golove za pobjedu", dodao je Rebrov.

Svjesni su svi u taboru Ukrajinaca koliko će ova pobjeda značiti i narodu Ukrajine koji je posljednje dvije godine suočen s agresijom Rusije.

"Rekao sam igračima da se nadam da će donijeti neki poklon našem narodu koji će biti sretan i zadovoljan tako na nekoliko sati. Prošle noći je palo 330 raketa na naše gradove, i svaki dan rakete dolaze. Naša misija ovdje je bila da pokažemo da smo još uvijek živi i da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Evrope. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter i naše mjesto", zaključio je Rebrov.

Ukrajina će u finalu baraža za Euro igrati protiv selekcije Islanda u utorak.