sport
0

Sarajevski premijerligaši u pauzi sezone

Klix.ba
Glavna vijest iz 'bordo' tabora je, da se trojac Škoro, Bašić, Mirvić vratio iz 'obećane' Belgije neobavljenog posla, dok u 'plavom' taboru svi iščekuju Hasagićev transfer.

Posao je, prema našim izvorima upropastio sam trener Mouscrona. Možda je i bolje, da mladi i talentovani igrači Sarajeva, ostanu i pomognu svoj klub, koji je i napravio od njih 'zvijezde', u žestokoj borbi za titulu na proljeće.

Što se Osmanhodžića tiče, počeo je lakše da trenira. Nenad Zečević je gotova stvar, i pred potpisom je ugovora, a došao je i Ervin Uščuplić. Čeka se još da Litex da Obući čiste papire i ovaj strijelac bi se mogao priključiti pripremama.

I to je za sada kompletna transfer lista, uvelikom 'skrojena' neodlaskom belgijske trojke. Ekipa u ponedjeljak nastavlja pripreme na Bjelašnici.

U 'plavom' taboru svi iščekuju Hasagićev transfer, jer bi se tek onda znalo ko ide, ko dolazi i od kojih 'para'. Hasagić se nalazi negdje u Engleskoj i u potrazi je za angažmanom.

Jedina sigurna stvar, za sada je čini se, dolazak Zebe iz Brotnja, koji je inače 'dijete' Želje. Na testiranju se nalazi nekoliko mladih golmana, a vraćen je i Kružik. Avdija se u klub nije javljao, a i predao je svoj slučaj arbitražnoj komisiji. Ekipa Željezničara u nedjelju putuje u Međugorje na prvu fazu priprema.

O daljim događanjima sa priprema oba sarajevska kluba obavještavati ćemo vas na vrijeme.