Prijateljska utakmica
57

Sarajevo porazom od Rige okončalo pripreme u Turskoj, Varešanović kombinovao sa sastavom

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s utakmice (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva poraženi su u prijateljskoj utakmici odigranoj u Antaliji od latvijske Rige rezultatom 2:1 te su tako i okončali pripreme u Turskoj kada je u pitanju odigravanje mečeva.
Trener Mirza Varešanović odlučio je kombinovati sa sastavom pa su od prve minute zaigrali: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Trako, Radović, Ramić, Čirjak, Džafić, Mustafić, Guliashvili i Čataković.

Riga je u vodstvo došla u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je sudija dosudio diskutabilan penal nakon igranja rukom jednog od igrača Sarajeva. Siguran s bijele tačke bio je Ramires.

Varešanović je izmijenio nekoliko igrača u drugom poluvremenu i činilo se da to daje rezultata. Imalo je Sarajevo nekoliko dobrih prilika, ali je Riga udvostručila vodstvo u 69. minuti.

Deset minuta kasnije Sarajevo je uspjelo smanjiti zaostatak. Strijelac je bio Ziljkić s bijele tačke za konačnih 2:1 za Rigu.

Ovo je bio treći prijateljski duel Sarajeva u Turskoj. Prvo su pobijedili ukrajinski Minaj, potom izgubili od Šahtara, a danas su doživjeli i drugi poraz u Antaliji.