Ritmička gimnastika
0

Sarajevo domaćin "Grand Cupa" i revije "Neshkaart"

FENA
U organizaciji Kluba ritmičke gimnastike Bosna u Olimpijskoj dvorani Zetra 25. i 26. septembra bit će održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Grand Cup Sarajevo '89", kao i revijalni spektakl u "NESHKAART".

Ovim prvim poslijeratnim turnirom obilježit će se 20. godišnjica Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u Sarajevu.

Najavljeno je da će glavni grad BiH ugostiti svjetske prvakinje iz ovog sporta, a očekuje se dolazak i Aleksandre Timošenko, pobjednice SP-a iz 1989.

U takmičarskom dijelu programa nastupit će više od 100 učesnica u svim starosnim kategorijama iz BiH i zemalja regiona.

Podršku održavanju turnira dala je i Misija NATO-a u BiH, koja je zlatni sponzor manifestacije.

Svačano otvaranje turnira obavit će se u petak, 25. septembra, u 11 sati, nakon čega će uslijediti takmičenja u svih pet kategorija. Finale je na progamu u subotu, 25. septembra, od 10 sati.

U okviru ovog događaja istog dana u 20 sati bit će održan i dosad neviđeni performans "NESHKAART", koji će predvoditi najtrofejnija trenerica ritmičke gimnastike Bugarka Neshka Robeva, poznata po spektakularnim nastupima širom svijeta.

"Radi se o grupi sastavljenoj od bivših ritmičkih gimnastičarki i najboljih bugarskih plesača i plesačica. U Sarajevu će izvesti performans pod nazivom "Dva svijeta" - priču o borbi između materijalnog i duhovnog", rekla je direktorica KRG Bosna Aida Hadžić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Sarajevo.