Bilijar "desetka"
143

Sanjin Pehlivanović nakon evropske titule osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu

D. P.
Pehlivanović nastavlja nizati uspjehe (Foto: World 10-ball championship)
Pehlivanović nastavlja nizati uspjehe (Foto: World 10-ball championship)
Aktuelni prvak Evrope Sanjin Pehlivanović napravio je novi veliki uspjeh zauzevši peto mjesto na Predator Cues Svjetskom prvenstvu u bilijaru u disciplini "10".

Pehlivanović (20) je početkom marta postao evropski prvak u disciplini "desetka" i tako ostvario najveći uspjeh karijere. Mladi Sarajlija tu ne želi stati, pa je nastavio sa impresivnim rezultatima i na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Las Vegasu.

Na Svjetskom prvenstvu učestvovali su najbolji igrači svijeta, a na kraju je titulu prvaka odnio Poljak Wojciech Szewczyck koji je rezultatom 10:8 savladao Chrisa Teveza u finalu.

Naš Sanjin Pehlivanović redom je dobijao Josea Alberta Delgada (8:6), Ping-Chunga Koa (8:7), Alija Al Obaidija (8:5), ali je poražen od legendarnog Britanca Jasona Shawa rezultatom 10:4. Na kraju je zauzeo peto mjesto na svijetu.

"Kakva sedmica je iza mene. Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Nisam previše razočaran, ali je ostalo nekoliko slabijih početnih udaraca za mene i nekoliko situacija moglo je otići na drugu stranu protiv Jasona Shawa koji je odigrao sjajno. Putujem kući nakon dva mjeseca, ostajem tu dva dana i onda idem u London na Matchroom Svjetsko prvenstvo u disciplini 'devetka'. Hvala svim fanovima i prijateljima širom svijeta te porodici. Jedva čekam da ih vidim sve", poručio je Pehlivanović nakon novog velikog uspjeha.

Pehlivanović je, podsjetimo, do titule evropskog prvaka stigao na takmičenju u Laškom. Pobijedio je upravo Wojciecha Szewczycka u finalu, a Poljak je na ovom Svjetskom prvenstvu došao do pehara.