Bugojno
0

Završen međunarodni turnir "Rukomet je moja budućnost"

FENA
Foto: bug.ba
Foto: bug.ba
Završen je međunarodni rukometni turnir mladih selekcija u kategorijama U-17 i U-19, koji je odigran od 29. do 31. marta u Sportskoj dvorani KSC-a Bugojno.

Pobjednik turnira u kategoriji kadeta je reprezentacija Slovenije, koja je u finalu savladala Hrvatsku (25:24). Treće mjesto zauzela je selekcija Srbije, koja je bila bolja od reprezentacije Katara (21:20).

Reprezentacija BiH pobijedila je vršnjake iz Makedonije (25:21) i osvojila sedmo mjesto na turniru.

Najbolji strijelac kod kadeta bio je Abdulaziz Halili (Katar), s 28 postignutih golova. Za najboljeg golmana u ovoj konkurenciji proglašen je Dejan Milosavljev (Srbija), a za najboljeg igrača Blaž Janc, iz pobjedničke selekcije Slovenije.

Kod juniora, u odlučujućim utakmicama za plasman, Katar je savladao Slovačku rezultatom (25:17), a Slovenija Makedoniju 29:19.

Za najboljeg igrača u juniorskoj kategoriji proglašen je Januš Lapajne (Slovenija), epitet najboljeg golmana turnira pripao je Berzadu Demiroviću (Katar) dok je, s postignuta 24 gola, najbolji strijelac Martin Manevski (Makedonija).

Na turniru je sudjelovalo 12 mladih rukometnih selekcija iz osam zemalja: Slovenije, Katara, Slovačke, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH.

Organizator turnira bio je Muški rukometni klub “Iskra” Bugojno, a pokrovitelj Rukometni savez Katara i Olimpijski komitet ove zemlje.