Bivša reprezentativka BiH
285

Večeras humanitarni meč za Adelu Merdžanić, ulaznice u online prodaji

H. H.
Adeli Merdžanić potrebno oko 100.000 eura za liječenje (Foto: Facebook)
Adeli Merdžanić potrebno oko 100.000 eura za liječenje (Foto: Facebook)
ORK Bosna i Rukometni klub veterana Sarajevo večeras će odigrati humanitarnu utakmicu za prikupljanje novčanih sredstava za liječanje nekadašnje reprezentativke BiH Adele Merdžanić.

Meč se igra u dvorani Ramiz Salčin s početkom od 18 sati, ali zbog koronavirusa neće biti moguće prisustvo publike.

"Sva sredstva prikupljena od meča bit će donirana Adeli, za čije ozdravljenje su se u borbu uključili brojni sportisti i rukometni kolektivi u BiH. Važno je naglasiti da publike neće biti zbog akutelne epidemiološke situacije, ali ulaznice za online gledanje utakmice prodavat će se putem platforme kupikartu.ba, a cijena jedne bit će 5 KM. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći našoj Adeli na putu ozdravljenja", rekao je Dino Đerzić, jedan od onih koji su dali doprinos u organizaciji ovog humanitarnog meča.

Inače, prije 16 mjeseci Adeli je dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje te su Adeli jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj.

Samo jedan ciklus terapija košta 22.500 eura, a potrebna su joj minimalno tri do četiri. U konačnici je za sva četiri ciklusa Adeli potrebno oko 100.000 eura, a pored toga koristi lijek koji košta 4.500 KM mjesečno.

Bivša bh. reprezentativka živi sa roditeljima koji su u penziji, trenutno je prijavljena na birou za nezaposlene, te radi povremeno honorarne poslove.

Uprkos teškoj bolesti Adela je veliki borac, a mi se nadamo da će prebroditi ovu životnu nedaću.