Promo
109

Turnir Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart podržao iskusne rukometaše, nastupilo preko 400 takmičara

Rukometni turnir "Sarajevo, ljubavi moja" na Ilidži
Rukometni turnir "Sarajevo, ljubavi moja" na Ilidži
Kanton Sarajevo proteklog vikenda bio je domaćin 1. Međunarodnog turnira za rukometne veteranke i veterane "Sarajevo, ljubavi moja 2023", koji se održao u dvorani KSC "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i kompanije Mozzart, Rukometni klub veterana Sarajevo organizovao je istinski sportski spektakl, a učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 32 ekipe iz zemalja regije.

Titulom najboljih u ženskoj konkurenciji okitile su se članice ekipe Crne Ovce, a najbolji muški sastav bio je tim Opisani.

"Utisci su fenomenalni. Okupili smo više od 400 takmičara iz čitave regije na sjajnom turniru. Na terenu je proteklo sve fer i korektno, uz mnoštvo lijepih poteza i golova. Čestitamo pobjednicima i najavljujemo da ćemo i naredne godine održati ovaj turnir. Svi takmičari su zaista puni utisaka i društvene mreže naše rukometne javnosti su ispunjene fotografijama i snimcima iz Sarajeva", poručuju organizatori.

Rukometni turnir
Rukometni turnir "Sarajevo, ljubavi moja" na Ilidži

Drugo mjesto u konkurenciji veterana osvojila je ekipa Goražda, dok je VRK Opuzen zauzeo treće mjesto. Među rukometnim veterankama srebrom su se okitile igračice Balkan Express, a treće su bile rukometašice Kutine.

Na turniru su učestvovale 32 ekipe iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Rukometni turnir
Rukometni turnir "Sarajevo, ljubavi moja" na Ilidži

Prilikom službenog otvaranja turnira, napravljeni su zaista emotivni prizori više od 400 bivših rukometaša i rukometašica, koji zagrljeni u dvorani KSC "Sabit Hadžić" na Ilidži pjevaju poznati hit Novih Fosila "Za dobra stara vremena". Uz nostalgiju za dobrim, starim vremenima, njihovu želju da se u budućim nastave baviti rukometom, podržali su u Mozzartu.

Rukometni turnir
Rukometni turnir "Sarajevo, ljubavi moja" na Ilidži

"Kompaniji Mozzart smo zahvalni na saradnji. U dvorani u kojoj su se igrale utakmice, održana je i promocija koju je uljepšao Mozzartov naziv. Drago nam je što se ovaj vid takmičenja za sportaše, koji i nakon završetka karijere i dalje imaju ljubav prema rukometnoj lopti, prepoznaje kao projekat vrijedan podrške", kaže Enid Tahirović, predsjednik Organizacijskog odbora turnira ispred VRK Sarajevo i proslavljeni reprezentativac i kapiten BiH.