16 timova
17

U Sarajevu krajem augusta 4. Međunarodni rukometni turnir "Više od igre"

K. H.
Sarajevo će četvrti put biti domaćin LYSOBACT Međunarodnog rukometnog turnira za dječake pod sloganom "Više od igre" koji će se igrati u periodu od 30.08. – 01.09.2019. godine u sportskim dvoranama Mojmilo "Ramiz Salčin" i Ilidža "Sabit Hadžić" u Sarajevu. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje Spiritus Sarajevo.

Sarajevo će četvrti put biti domaćin Lysobact Međunarodnog rukometnog turnira za dječake pod sloganom "Više od igre" koji će se igrati u periodu od 30.08. – 01.09.2019. godine u sportskim dvoranama Mojmilo "Ramiz Salčin" i Ilidža "Sabit Hadžić" u Sarajevu. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje "SPIRITUS" Sarajevo, a generalni sponzor je Bosnalijek.

Na turniru će po prvi put igrati 16 timova u dvije kategorije sa preko 320 mladih rukometaša koji nam dolaze iz 6 država regiona i Evrope, klubovi koji imaju značajnu ulogu u evropskom rukometu i u čijim akademijama se radi ozbiljno sa mladim igračima.

Na turniru nastupaju RK Pick Szeged (Mađarska), RK Crvena Zvezda (Srbija), RK Dobova i RK Dol TKI (Slovenija), RK Metalurg (Makedonija), RK Balić-Metličić i RK Zamet (Hrvatska) te Selekcija Grada Sarajeva, RK Krivaja, RK Borac i HRK Izviđač (Bosna i Hercegovina).

Rukometna imena koja i ove godine igraju na turniru su pokazatelj odlične organizacije prethodnih turnira i cilj je da turnir iz godine u godinu raste i podiže svoj kvalitet sa ekipama koje igraju na turniru.

"Organizacijom turnira nastojimo da omogućimo mladim rukometašima iz naše države i grada Sarajeva da odmjere snage sa kvalitetnim ekipama, trenerima i akademija da vide u kojem pravcu ide njihov rad, zatim da mladim talentovanim igračima obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači i dobri ljudi", saopćili su iz organizacije.

Kao i prethodnih godina domaćin na turniru će biti selekcija grada Sarajeva koja se za nastupna turniru okupila u dvije kategorije dječaka 2002/2003 i 2004/2005, a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS.

Veliku podršku u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Novi Grad Sarajevo, Općine Ilidža, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Rukometnog saveza Kantona Sarajevo.

Zlatni sponzori turnira su kompanije Auto Centar Italy doo Sarajevo i Džajić Commerce doo.

Sponzori turnira su Central osiguranje doo, Cedevita, Pfanner, XL Energy, KARE design, ELGRAD doo, ISAA kamini doo, Brazil kafa, EZ doo, ACŠ doo, MLINAR doo i Perutnina ptuj doo. Oficijelna voda turnira je LEDA voda.

Otvorenje turnira i prve utakmice su planirane za petak 30.08.2019. od 12:30h u Dvorani "Sabit Hadžić" na Ilidži, ulaz na turnir je besplatan.