Rukomet
0

Sjajna utakmica: BiH pobijedila Argentinu s pet golova razlike

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Juniorska rukometna reprezentacija BiH je večeras u okviru Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore savladala Argentinu rezultatom 30:25. Utakmicu je pratilo preko 6.000 ljudi u dvorani Zetra u Sarajevu.

Bh. rukometaši poveli su odmah na početku susreta golom Milićevića, te potvrdili vodstvo u 3. minuti golom Ereša.

Iako su se Argentinci konstanto približavali izjednačenju rezultata, odbrana naših rukometaša je odlično odradila svoj posao.

Argentinci su u desetoj minuti smanjili na 5:3, ali Perić vraća na tri razlike za našu reprezentaciju u 11. minuti.

Ereš je u 13. minuti postigao treći gol ušavši doslovno u protivničku mrežu i doveo našu reprezentaciju na četiri gola razlike (7:3).

U 16. minuti Argentinci ostaju bez golmana na dvije minute, te je bh. tim to iskoristio. Dali su dva gola s igračem više. Rezultat je bio 10:5.

U 20. minuti prvo isključenje za našu reprezentaciju, kaznu od dvije minute dobio je Kasumović. Iskoristili su to nakratko Argentinci i smanjili rezultat, ali Građan ponovo vraća na razliku do pet golova u korist našeg tima.

Argentici su u 26. i u 27. minuti smanjili na rezultat 13:10, ali Građan oba puta vraća na četiri gola razlike. No, Argentinci postižu 12. i 13. pogodak pred sami kraj susreta i prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 15:13.

U drugom poluvremenu Argentinci startaju pogotkom Gelosija, te se rezultat smanjuje na gol razlike. No, Malinović povećava ponovo na dva.

Od 33. minute postaje gusto jer je gostujuća ekipa stalno smanjivala rezultat, a bh. tim vraća na dva razlike.

No, uspjeva Halilković u 37. minuti povećati na tri gola razlike, da bi već u narednoj bio rezultat 20:16 zahvaljujući pogotku Bezbradice i rasipanju odbrane Argentine.

U nastavku smo imali priliku gledati sjajne pogotke Ereša, Bubala i Halilkovića koji su se grčevito borili da BiH sačuva četiri gola razlike što je bilo teško jer je odbrana Argentine žestoko stisla obruč.

U 49. minuti uspijevamo doći na šest golova razlike kada su Argentinci tri pokušaja promašili, a Bubalo i Malinović postigli tri pogotka kojima su nas doveli do rezultata 25:19.

U 55. minuti uspjevaju Argentinci smanjiti rezulatat na četiri gola razlike 26:22, što je izazvalo blagu zabrinutost bh. tima. Četiri minute do kraja smanjili su Argentinci to na 27:25.

Grbavac je nakon četiri neiskorištena udarca uspio je povećati razliku na tri gola u 58. minuti, da bi Građan povećao na četiri i bio je rezultat 29:25.

Do kraja utakmice je bilo gusto, ali bh. reprezentacija uspjela je savladati Argentinu rezultatom 30:25 i ostvariti treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu za juniore.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Građan sa sedam golova, dok je Miličević postigao šest.