Rukomet
0

Sarajevo: Borovac primila državne prvake u rukometu

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas državne prvake u rukometu, polufinaliste evropskog Kupa kupova i finaliste Kupa BiH - igrače i predstavnike Uprave Rukometnog kluba "Bosna".

Gradonačelnica im je čestitala na osvojenoj tituli i svim dosadašnjim uspjesima, te je istakla da će Grad Sarajevo kao nagradu RK "Bosna" za osvojenu titulu iz budžeta izdvojiti simboličnih 5.000 KM, saopćeno je iz Gradske službe.

"Grad je prošle godine s 5.000 KM pomogao vaš Klub za odlazak na evropsko prvenstvo, a u ovoj godini s 5.000 KM podržao Školu rukometa za mlade. Uz to Grad pomaže i USD "Bosna", čiji je RK "Bosna" dio, što govori da vodimo računa o rukometu i sportu uopće, a posebno o uključivanju što više mladih u sport", podsjetila je Borovac.

Član Uprave RK "Bosna" Mirsad Purivatra zahvalio je uime Kluba na čestitkama i dosadašnjoj podršci Grada.

"Mislim da smo dokazali da rukomet može ući na velika vrata u Sarajevo i da imamo veliki potencijal u ekipi koja je homogena", kazao je Purivatra.

On je također dodao da kod mladih u Sarajevu postoji veliki interes za rukometom, što najbolje govori posljednji konkurs koji je zbog rekordnog odziva Uprava Kluba morala zatvoriti.

Zaključeno je kako ulaganja u rukomet i vrhunski sport uopće trebaju biti veća, te da nivoi vlasti poput općina, grada, kantona i Federacije trebaju dogovoriti zajednički nivo ulaganja.