Rukomet
7

Samer Rešidat prepušta mjesto predsjednika RK Bosna novim snagama

Piše: M. N.
Samer Rešidat (Foto: Klix.ba)
Samer Rešidat (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Rukometnog kluba Bosna Samer Rešidat odlučio je prepustiti svoju funkciju novim snagama. Kako je rekao za Klix.ba, ostat će u klubu te će mu i dalje pomagati, ali smatra da treba ostaviti i novim, svježim ljudima da ponude nešto svoje. Rešidat se okreće političkoj karijeri.

"S obzirom na to da je krizni period opstanka kluba prošao i da se stanje u klubu stabilizovalo smatram da je došlo i vrijeme da svoje mjesto predsjednika kluba ustupim nekome ko ima više vremena da se posveti radu u klubu. U proteklom periodu imali smo težak zadatak, bilo je potrebno spasiti RK Bosna od gašenja i ispadanja u niži rang takmičenja. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u tome i uspjeli. Sada RK Bosna ima novu ekipu, nove ljude koji rade sistemski na osiguranju održivosti i povratka na staze uspjeha". kazao je Rešidat.

Istakao je kako su u klubu sada oni koji ga iskreno vole i neće dozvoliti da RK Bosna više ikada doživi kolaps u koji su ga pojedinci gurnuli.

"Niko nema pravo da se igra sa imenom Bosne i ja ću kao član kluba i simpatizer čvrsto stajati iza toga. Stoga, ja ostajem u klubu da budem poticajni i korektivni faktor te da zajedno s vama doprinosim daljnjem napretku kluba u kapacitetu koji mi vrijeme dopušta, s obzirom na to da se u narednom periodu želim posvetiti političkoj karijeri kako bih ispunio obećanja onima koji su mi na proteklim izborima dali svoj glas i svojim poslovnim obavezama", kazao je Rešidat.

Podsjetimo, Rešidat je izabran na ovu funkciju 26. novembra 2015. godine.