Rukomet
396

Ammar Švrakić podnio ostavku na mjesto direktora RK Bosna

Klix.ba
Ammar Švrakić
Ammar Švrakić
Ammar Švrakić je podnio ostavku na mjesto direktora najtrofejnijeg rukometnog kolektiva u Bosni i Hercegovini - RK Bosna.

Bivši direktor je ovu odluku saopćio Upravnom odboru kluba na sjednici prije dva dana. Istakao je da je posebno zahvalan navijačima bordo kluba te da je ponosan na uspjehe i igrače koji su bili tu, pogotovo na one koji su sada uz Bosnu.

"Za RK Bosnu sam dao dušu i sve svoje umijeće te se nadam kako će nastaviti i dalje s nizom fantastičnih stvari o kojima će, kao i dosada, pričati Bosna i Hercegovina, te im to od srca želim. Došlo je vrijeme da funkciju prepustim drugim osobama koji će ovaj posao nastaviti tamo gdje sam ja stao. Bio sam uz Bosnu kada je bilo najteže, i uvijek ću biti uz nju. Veliko hvala igračima, upravi, trenerima, kancelariji, PR-u, ekonomu, fizioterapeutu, navijačima i prijateljima bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće", izjavio je Švrakić.

Zbog novih poslovnih aganžmana i obaveza sada već bivši direktor kluba, izjavio je da ne žali ni za jednom minutom vremena utrošeno za najtrofejniji rukometni kolektiv u Bosni i Hercegovini, međutim nove poslove obaveze koje zahtijevaju više uloženog vremena i odricanja bile su presudne za njegovu konačnu odluku.