Kvalifikacije za SP
0

Rukometna reprezentacija večeras igra protiv Grčke

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se 2013.godine igra u Španiji, muška rukometna reprezentacija večeras će u Goraždu odmjeriti snage sa Grčkom.

U pripremnim utakmicama naš državni tim ostvario je dvije pobjede u prijateljskim dvobojima protiv Turske sa 42:33 i 36:30.

Selektor reprezentacje Dragan Marković moći će da računa na sve pozvane igrače, uključujući Enida Tahirovića, Nikolu Prcu, Adnana Harmandića i Damira Doboraca, koji su propustili prvo okupljanje zbog obaveza u svojim klubovima.

U dosadašnjem toku kvalifikacija rukometaši BiH, u okviru Šeste grupe, početkom novembra odigrali dva susreta sa selekcijom Kipra u kojima su slavili s 38:20 i 32:26.

Spisak igrača reprezentacije BiH koji su se pripemali za okršaje sa Grčkom:

Golmani: Enid Tahirović, Nebojša Grahovac, Benjamin Burić; Krila: Vukašin Stojanović, Mirko Mikić, Deni Velić, Faruk Vražalić; Pivoti: Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ; Bekovi: Nikola Prce, Ante Kukrika, Dejan Malinović, Dušan Čelica, Faruk Halilbegović, Tarik Međić, Marko Panić, Stefan Šubara, Ivan Karačić, Adnan Harmandić, Damir Doborac i Tarik Vranac.

Za kraj treba istaći da će bolja ekipa iz dvomeča izborit nastup u dodatnim kvalifikacijama (baražu). Uzvrat se igra za četiri dana u Solunu.

Utakmica u Goraždu počinje u 18:00 sati.

Tabela:

  1. BiH 2 2 0 0 70:46 4
  2. Grčka 2 2 0 0 61:40 4
  3. Kipar 4 0 0 4 86:131 0