Rukomet
0

Rukometna reprezentacija BiH otputovala u Skoplje

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za predstojeće susrete baraža protiv Mađarske za plasman na svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj jutros je otputovala u Skoplje, gdje će od 27. do 30. maja učestvovati na međunarodnom turniru "Makedonija trophy 2008".

Izabranici selektora Halida Demirovića na turniru će odigrati tri utakmice. U prvom susretu u grupi rukometaši BiH će u utorak u Skoplju igrati sa selekcijom Egipta (19.45 sati), a dva dana kasnije u Velesu s Crnom Gorom (18.00). Susreti za plasman na programu su 30. maja. U drugoj grupi uz domaćina Makedoniju još će igrati ekipe Brazila i Bugarske.

Boje BiH na turniru će braniti: golmani: Enid Tahirović, Adnan Šabanović, Nebojša Grahovac; lijeva krila: Vukašin Stojanović, Amir Čakić; desna krila: Muhamed Mustafić, Eldin Hajdarević; pivoti: Muhamed Toromanović, Bojan Skoko,
lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Faruk Halilbegović; srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandić, desni bekovi: Branislav Obradović i Darko Martinović.

Nakon povratka iz Skoplja rukometaši BiH će dobiti tri slobodna dana, a novo okupljanje planirano je za 2. juna, također na Ilidži, gdje će se nastaviti pripremati do utakmica s Mađarima.

Prvi susret baraža igrat će se 7. juna u Gyongyosu, dok je revanš na programu 14. juna u Sarajevu.