23. izdanje
4

Rukometaši Vogošće pobijedili na memorijalnom turniru "Mirsad Hurić" u Goraždu

E. A.
(Foto: E. A./Klix.ba)
Rukometaši Vogošće su osvojili Memorijalni turnir "Mirsad Hurić" koji je odigran u Goraždu.

Oni su u finalnoj utakmici pobjedili Bosnu iz Sarajeva rezultatom 34:32. Vogošća je pobijedila nakon izvođenja sedmeraca nakon što je rezultat glasio 30:30.

Rukometaši Goražda osvojili su treće mjesto na turniru nakon što su savladali ekipu Priboja rezultatom 31:24.

Edo Mehinagić iz Bosne ponio je pehar igrača turnira koji svojom igrom najviše podsjeća na Mirsada Hurića, legendu goraždanskog rukometa.

Dvorana u Goraždu nosi ime velikana goraždanskog rukometa u čiju se čast već 23. godinu igra rukometni turnir.

Goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH braneći svoj grad. Mirsad Hurić bio je pivot Radničkog, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar.

Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od "Zlatnih dječaka sa Drine" prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

Memorijalni turnir prvi je sadržaj ovogodišnjeg programa obilježavanja 18. septembra, Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan grada i BPK Goražda, a ministar za boračka pitanja Edin Aganović zajedno sa proslavljenim rukometašima Kasimom Kamenicom i Enidom Tahirovićem položio je cvijeće na mezar rahmetli Mirsada Hurića.