Pušteni iz pritvora
2

Rukometaši Montpelliera danas pred sudijom

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Rukometaši kluba Montpellier, među kojima su i najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić i srpski reprezentativac Mladen Bojinović, pušteni su iz pritvora u Parizu i danas će se pojaviti pred sudijom u Montpellieru.

Ukupno 16 osoba, od kojih su devetorica bivši i sadašnjii igrači Montpelliera, uhapšeno je u nedjelju u Francuskoj pod sumnjom za ilegalno klađenje i namještanje utakmice šampionata Francuske.

Trojica od devetorice igrača koji su uhapšeni u nedjelju pušteni su na slobodu jučer, dok je još jedan tog dana uhapšen. Za sada se ne zna identitet igrača koji su tada pušteni iz pritvora, ali su se ostali, među kojima su i Luka i Nikola Karabatić, našli na slobodi dan kasnije, ali su sprovedeni u Montpellier. Njihov advokat jučer je istakao da će oni priznati da su se kladili, ali i ne da su varali.

Tužilac Brice Robin je rekao da su neki igrači blisko povezani sa kladionicama i da je zbog toga odlučeno da oni budu privedeni.

Istakao da je djevojka Luke Karabatića Jeny Priez priznala da se kladila novcem koji je dobila od Karabatića.

"Rekla nam je i koliko je novca tačno dobila od njega i koliko je on zaradio od klađenja", dodao je Robin.

Rukometaši su osumnjičeni da su namjestili meč 24. kola Francuske lige protiv Rennesa. Sumnja u regularnost meča pojavila se nedavno, kada je otkriveno da su supruge i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih radnika u tri kladionice u Francuskoj uplatili novac na poraz Montpelliera, što im je donijelo zaradu od oko 200.000 eura.

U toj zemlji je od 12. maja 2010. godine sportistima zabranjeno klađenje.

U slučaju da budu proglašeni krivima, rukometaši bi mogli biti kažnjeni sa po šest mečeva suspenzije i 15.000 eura, a ako se dokaže da su namjestili utakmicu mogli bi da odu u zatvor na pet godina.