Dramatična završnica u Zetri
0

Rukometaši BiH opet slavili protiv Crne Gore

FENA
Foto: Fotoservis.info
Foto: Fotoservis.info
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom prijateljskom susretu danas je u Zetri pobijedila selekciju Crne Gore sa 32:30 (15:16).

Nakon minimalne pobjede u prvoj utakmici (30:29), rukometaši BiH po drugi put su slavili protiv kvalitetne ekipe Crne Gore, koja je kao i sinoć bila bolja u prvom dijelu igre.

Igrač odluke bio je Adnan Jaškić, koji je serijom od četiri uzastopna gola u zadnjih 10 minuta naš tim doveo u vodsvo sa 31:27. U dramatičnoj završnici gosti su smanjili na samo gol prednosti (31:30), a zatim došli i u priliku da izjednače, ali je naš četvrti golman Benjamin Burić, zaustavio "zicer" Mirka Milaševića, da bi u posljednjem napadu konačan rezultat postavio Adnan Harmandić.

Najefikasniji u našem timu bili su Mirsad Terzić i Adnan Jaškić sa po sedam, te Vukašin Stojanović sa šest golova, a kod gostiju Draško Mrvaljević sa osam i Žarko Marković sa šest golova.

Susreti sa Crnom Gorom bili su dobra prilika selektoru Vojislavu Rađi za provjeru forme i uigravanje tima u sklopu prve faze priprema za januarske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.