Turnir u Finskoj
0

Rukometaši BiH očekuju sve pobjede

FENA
Vojislav Rađa
Vojislav Rađa
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak u jutarnjim satima otputovat će u Finsku, gdje će učestvovati na kvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo 2011. u Švedskoj.

Najbolji bh. rukometaši su uoči ovog turnira obavili dvosedmične pripreme, u okviru kojih su odigrali i dva meča protiv Crne Gore. Uprkos porazima u oba susreta selektor bh. reprezentacije Vojislav Rađa zadovoljan je pripremama i s optimizmom očekuje predstojeće kvalifikacije.

"Mislim da su igrači dostigli najbolju formu i svi su spremni za predstojeće mečeve. U pripremnim susretima sa Crnom Gorom nismo odigrali tako loše kao što rezultat pokazuje. No, u tim mečevima rezultat nam nije ni bio u prvom planu", rekao je Rađa na posljednjoj pres-konferenciji uoči odlaska u Finsku.

Na turniru će, pored reprezentacije BiH učestvovati i selekcije Finske, Velike Britanije i Rumunije. Po Rađinim riječima, jedini ozbiljan konkurent reprezentaciji BiH trebalo bi da bude selekcija Rumunije.

"Ozbiljno ćemo ući u sve utakmice. No, sigurno je da smo mnogo kvalitetniji od Finske i Velike Britanije. Želimo da ostvarimo tri pobjede i vjerujem da ćemo to i učiniti", rekao je Rađa.

On će nakon večerašnjeg treninga odrediti 16 igrača koji će putovati u Finsku.

Rukometaši BiH prvi susret igraju u petak protiv domaće selekcije. Dan kasnije sastaju se s Velikom Britanijom, a u posljednjem kolu igraju s Rumunijom. U dodatne kvalifikacije plasirat će se samo pobjednik grupe.

Raspored kvalifikacijskih susreta:

  1. januara: 17.30: Rumunija - Velika Britanija 20.00: Finska - BiH

  2. januara: 17.30: BiH - Velika Britanija 20.00: Finska - Rumunija

  3. januara:

14.30: Finska - Velika Britanija 17.00: BiH - Rumunija