Kvalifikacije za SP
0

Rukometaši BiH nastavili pripreme

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon trodnevne pauze zbog novogodišnjih praznika, danas se ponovo okupila u Sarajevu, gdje će nastaviti pripreme za januarske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, ekipi se, u dogovoru se selektorom Vojislavom Rađom, nisu priključili povrijeđeni golman Ratko Vujović i srednji bek Nebojša Golić, zbog zdravstvenih problema u porodici, dok će u trenažni proces biti uključen povratnik u reprezentaciju Nikola Prce, lijevi bek španskog Ademar Leona, koji se opravlja nakon operacije skočnog zgloba.

Najbolji bh. rukometaši pripremat će se u Sarajevu sve do 14. januara, kada putuju u Finsku. U tom periodu će odigrati dvije prijateljske kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore, 8. i 9. januara u Budvi i Baru.

Bh. reprezentacija će u okviru B-grupe igrati na kvalifikacionom turniru u finskom gradu Vantaa od 15. do 17. januara. Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija, koja će nam biti najteži protivnik u borbi za osvajanje prvog mjesta u grupi, koje vodi nastupu u baražu (dodatnim kvalifikacijama).