Rukomet
0

Rukomet: Reprezentacija BiH savladala Belgiju 38:25

NINA
Rukometna reprezentacija BiH sinoć je pred prepunom dvoranom u Visokom savladala Belgiju rezultatom 38:25 u doigravanju za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Švicarskoj, javlja NINA.

Selektor Kasim Kamenica izjavio je nakon utakmice da je njegov tim nametnuo svoj ritam od prve minute i nije dopustio gostima da se razigraju. "Prvi dio utakmice odigrali smo bez pogreške. Igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili u svlačionici i uz maksimalno zalaganje sve je sjelo na svoje mjesto", kazao je Kamenica koji je u od prve minute dao priliku igračima koji inače imaju manju minutažu, koji su odigrali odlično i stvorili veliku prednost.

"Mislio sam malo odmoriti ključne igrače jer nas u srijedu očekuje najvažnija utakmica kvalifikacija - moramo pobijediti Makedoniju ako mislimo proći u doigravanje, ali igrači koji su ušli s klupe nisu ispunili moja očekivanja. Nije bilo kolektivne igre, bilo je previše individualnih poteza i gosti su uspjeli smanjiti našu prednost", istaknuo je Kamenica.

Odlučujuća utakmica igra se u srijedu u Goraždu. Selektor rukometne reprezentacije BiH očekuje vatrenu podršku s tribina, a prema podacima o prodaji karata podrška neće izostati. "Nadam se punoj dvorani jer uz takvu atmosferu ne možemo kiksati. Prolazimo u doigravanje sigurno", završio je strateg bh. rukometaša.