Rukomet
0

Rukomet - Kup kupova: Vardar - Bosna 32:31

FENA
Rukometaši Bosne u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kupova u nedjelju su u Skoplju poraženi od domaćeg Vardara sa 32:31 (14:13).

Prvak BiH u uzavreloj dvorani Kale, pred 1.200 gledalaca, ostvario je povoljan rezultat s dobrim šansama da u revanšu, 4. marta u Skenderiji, eliminira makedonskog predstavnika i izbori nastup među četiri najbolje ekipe u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Susret su bolje otvorili domaći rukometaši, koji su u 12. miniti imali prednost od tri gola (6:3). Izabranici Halida Demirovića nisu podlegli atmosferi i ubrzo su konsolidirali redove te mini serijom poravnali rezultat, a u 21. miniti uspjeli su i da povedu sa 8:7.

Domaća ekipa na odmor je otišla s golom prednosti, a u nastvaku naš predstavnik je poveo sa 18:16 (35. minuta). Sredinom drugog poluvremena Makednoci su napravli preokret i serijom 4:0 došli do prednosti od dva gola. U izjednačneoj završnici "studenti" su propustili priliku da se iz Skoplja, ipak vrate neporaženi, nakon što je u posljednjoj sekundi u idealnoj prilici grubo zaustavljen Mustafić.

Najzaslužniji za uspješan nastup Bosne u Skoplju bili su Adnan Harmandić sa 10 i Darko Martinović sa šest golova, dok je na golu ponovo briljirao najbolji sportista BiH u prošloj godini - Enid Tahirović.