Rukomet
19

RK Čelik održao prozivku, Jaškić novo pojačanje Zeničana

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rukometaši Čelika danas su u Zenici prozivkom započeli pripreme za nastavak rukometne lige sa ciljem osvajanja duple krune.

Na spisku predsjednika RK Čelik Paneta Škrbića danas su se našla imena 22 igrača, od čega su trojica novih pojačanja. Povratnik u redove Čelika je Haso Ćosić, koji je igrao za Vogošću, kao i Amer Ekinović, koji je igrao u prvoj ligi Makedonije. Veliku podršku Zeničanima u ostvarenju cilja pružit će bivši bh. reprezentativac Adnan Jaškić koji je prilikom predstavljanja kazao:

"Što se tiče mog angažmana u Čeliku, mi imamo isti cilj, a to je ostvarenje titule prvaka BiH i nadam se da ću svojim dobrim igrama pomoći da se to ostvari".

"Naši ciljevi su poznati i mi želimo, hoćemo i možemo da ostvarimo prvo mjesto, odnosno, da u razigravanju sa banjalučkim Borcem osvojimo titulu države. Mi želimo osvojiti duplu krunu i već sada ističemo organizaciju za završnicu Kupa u Gradskoj areni. Želimo prvi put da se plasiramo u SEHA ligu. Ja sam svjestan svih poteškoća, ali vjerujem u ove momke i prije svega u golmana Hadžihasića koji će u ovoj sezoni imati najveći uspjeh karijere", zaključio je Škrbić.

Trener rukometaša Čelika u narednom periodu će biti Adi Bašić, koji je nakon pauze od šest mjeseci i problema u RK Krivaja došao u Čelik.

"Drago mi je što sam u ovakvoj sredini. Dolazim iz Zavidovića, kluba sa velikom tradicijom koji je nažalost zbivanjem u državi pao na niže grane. Zadovoljstvo će mi biti raditi sa ovim iskusnim igračima. Još kao početnik trener surađivao sam sa Begagićem i Kadićem, a tu su i igrači koji su dugi niz godina radili sa mnom. Možda je rano govoriti o SEHA ligi, ali trebamo se dobro spremiti i ja mislim da su nam prva četiri kola ključna jer imamo glavne konkurente za osvajanje naslova prvaka", izjavio je Bašić.

Na spisku Škrbića našla su se 22 igrača koji će u narednom periodu raditi i spremati se za nastavak sezone.