Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.Kako formirati nekog mladog, talentovanog igraca, napraviti od njega bijesnog, pobjednickog bika kada nivo natjecanja to neomogucava .Da bi mladic izrastao u neku silu, potrebno je imati sampionat sa najmanje pet ili sest vrhunskih klubova. Ne zelim da kritikujem rad nasih rukometnih trenera i njihovog rada na treninzima, ali realnost nas sustize kada vidimo budzete nasih klubova i federacije koji su nazalost danas presudujuci faktori uspjeha jednog kolektivnog sporta. Kako formirati jednog Balica, ili Karabatica ako igras prosjecan rukomet? Sa ove strane ne treba blatiti jednu ekipu kao Bosna,jer u ovakvim uslovima rada treba da se desi samo cudo ne bili isplovio neki prenadareni igrac koji ce biti iznad svega ovde navedenog. Balkansko krhko tlo ce ostati \"Meka\" kvalitetnog i veoma postovanog rukometa u Evropi i dalje. Kakva je situacija u drzavi mora se priznati da je rukomet nevjerovatno dobrog kvaliteta.
Ima talenata samo nemaju veza obicno se probiju oni slabi igraci koji imaju veze.Osim Danijela Sarica koji je iznimno talentovan neznam ni jednog drugog koji se probio talentom terza,harmandic idt na njima se vidi da su dobro trenirali i imali jaku podlogu zato ih nema u vrhunskim klubovima a nisu neki talenti kao Momir Iiic,Sesum,Vujin koji mogu da biraju klug u svjetu.A ovi bosni glumci hasan terza,tarim medzic,amir cakic to repatditani igraci koje nebi moglo zapast ni premijer ligi da veze nemaju.
Prilicno ocekivan rasplet u RK Bosna. Koliko-toliko su sastavili ekipu nadajuci se nekakvim rezultatima i sad kad vide da nema rezultata raskidaju se ugovori sa igracima. Tuzno, ali to je nasa realnost. Omladinski pogon nikakav ali nije to samo u RK BOsna, pogledajte ostale sportove i klubove, ko je to izbacio nekog mladog igraca u zadnjih par godina? hoopsuniverse.net
tako je kiopi, ja sam iz vakufa i nemamo dvorane nikako a juniori i kadeti redovno osvajaju dobra mjesta na prvenstvima ali kada odrastu vide da nema nista od toga i prestaju se baviti sa tim, gornji vakuf je imao najveci broj registrovanih rukometasa u BiH i sve to bez dvorane i treninzima na betonu...
Ovako biva kada se na stelu dovode igraci iz bih i hrvaske.Bih mozda ima vece talente u rukometu nego hrvaska,a probmel je sto se ono unistavalu velkim stelama i momci odustaju od ovog sporta.Od toliko talenata u bih u dobi do 20 godina znam zar 10 momaka koji bi uz kvalitetan rad mogli igrat u bundes ligu u bosnu se dovode retardi poput Hasana Terze ili onog malog Nedima Jusufovica,ili u reprezentaciju se gura neki Dejan Malinovic od kojeg ima puno bolji igraca u ligi jug njegove generacije.Da je Balic iz bosne on bi danas igrao neku drugu ligu jer ima puno Medica,Terza,Jusufovica,Tojcica, i ostali.Treba malo pogledati i prve i druge lige narociti prvu ligu jug u kojom ima puno talenata iz hercegovine iz vakufa,bugojna prije 3 god generacija mislim i gornreg vakufa 92 godiste je osvojila 3 mjesto na drzavnom prventvu a trenirali su na otvorenom nemaju dvorane neznam dali se iko od tih momaka vise bavi rukometom taki su pobjezivali ove malinovice i ostale.
standardna sarajevska prica... isto kao sa kk bosna... malo se digne grad da se skupe novci da se klub podigne i sve dok neko finansira (asa auto, bh gas, bh telecom i sl.) ima i rezultata... cim klub ostane uslovno receno sam odmah pocinje raspad sistema... klubovi moraju shvatiti da moraju poceti praviti igrace koje ce prodavati i tako se finansirati ne u potpunosti ali u dobroj mjeri... sve ostalo je kratkog daha
Kretene i nacinalno opretećene molim da izaberu političke teme a ovdje se idioti radi o sportu a kad već se oglasih evo i o rukometu- sve dok se ne bude vodilo računa da se stvaraju vrhunski igrači iz vlastitog juniorskog i omladinskog kadra , što očigledno nije slučaj ništa od rukometa u Bosni a ovako kako se radi i bilo koje selo koje ima novac može imati dobar tim ali kratkoročno.
Tako je...iščeraj šokce
Jao kakav raspad sistema! Koja bruka I sramota kompletne politike I projekta \"evropska Bosna I lider u regiji\"? Pa ista ta Bosna nije napravila I prodala nijednog igraca. Nije ni zaradila od dovedenih internacionalaca kako to rade veliki klubovi. Bosna nije uradila nista dugorocno, osim sto je ostetila I dugorocno ostetila klubove iz manjih sredina sa bogatom tradicijom ( Zavidovici, Maglaj, Visoko, Tuzla...) Sramota, licemjerno I sebicno.