Rukomet
0

RK Bosna – HSV Hamburg 24. marta u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Povodom nastupajuće utakmice polufinala Kupa pobjednika kupova u rukometu, Bosna – Hamburg, danas su na konferenciji za novinare, saopćeni detalji organizacije ovog meča.

Utakmica će se održati u subotu, 24. marta u 17 sati u Dvorani Mirza Delibašić, KSC Skenderija. Ulaznice su od danas puštene u prodaju po cijeni od 5 KM za tribine, 7 KM za parter i ograničen broj ulaznica po cijeni od 25 KM za VIP prostor. Očekuje se da će utakmici prisustvovati rekordnih 6,200 gledalaca. Dio besplatnih ulaznica RK Bosna će u cilju popularizacije rukometa dodijeliti rukometnim klubovima i osnovnim školama sa područja Kantona Sarajevo.

TV prijenos ove utakmice za područje BiH, obezbijeđen je putem Federalne televizije (FTV). Veliki interes za ovu utakmicu vlada i širom Evrope, tako da je najveća sportska TV kompanija EUROSPORT obezbijedila uživo prijenos za čitavo područje Evrope na kanalu EUROSPORT 2.

Objavljeno je i da će se revanš utakmica Kupa BiH protiv Bosne (Visoko) održati u srijedu 21. 03. u dvorani Mirza Delibašić, KSC Skenderija, sa početkom u 20 sati. Utakmicu će prenositi BHT, a cijena ulaznice je 5 KM. Za sve one koji kupe ulaznicu za susret Bosna - Hamburg, ulaz na Kup utakmicu će biti besplatan uz predočenje pomenute ulaznice.

Svi oni koji sa kupljenim ulaznicama nisu uspjeli ući na utakmicu Bosna – Vardar, svoje ulaznice mogu zamijeniti za predstojeću utakmicu, i to u prostorijama RK Bosna, od ponedjeljka 19.marta 2007. godine.

U ime Kluba, prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine Mirsad Purivatra, te igrač Adnan Harmandić, koji su pozvali sve ljubitelje ovog sporta da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i pruže još jednom podršku rukometašima Bosne u njihovim uspješnim evropskim nastupima.