Rukomet
0

Prvo okupljanje ženske rukometne reprezentacije BiH 17. oktobra

FENA
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 27. novembra do 2. decembra u litvanskom Viljnusu učestvovat će na kvalifikacionom turniru za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se 2008. godine održati u Makedoniji.

U Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine već su pokrenute aktivnosti na stvaranju optimalnih uslova kako bi najbolje bh. rukometašice što spremnije dočelale nastup na turniru.

Izvršni odbor RS BiH na mjesto direktora ženske reprezentacije imenovao je Zlatka Marića, koji je najavio da u što hitnijem roku treba biti formiran kostur tima, te obavljen razgovor sa selektorkom Zlatom Zubac.

"Želimo da utvrdimo da li selektorka može da vodi ekipu u pripremnom periodu, što ranije, zbog njenih obaveza, nije bio slučaj. U protivnom morat ćemo da imenujemo novog selektora", kazao je Marić.

Prvo okupljanje rukometašica predviđeno je 17. oktobra, nakog čega će ekipa otputovati u Tunis, gdje će učestvovati na međunarodnom turniru. U drugoj fazi priprema ekipa BiH će u novembru ugostiti selekciju Tunisa.

Na turniru u Viljnusu rukometašice BiH će igrati u Prvoj grupi sa selekcijama Bjelorusije, Litvanije, Islanda, Grčke i Izraela. Tri prvoplasirane ekipe izborit će nastup u baražu.