Izgubili od Njemačke
12

Predsjednik IHF-a stao u odbranu sudija: Hrvati nisu pošteni, ljudski je griješiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik IHF-a Hassan Moustafa stao je u odbranu danskih arbitara Madsa Hansena i Martina Gjedinga nakon utakmice između Njemačke i Hrvatske poslije koje su se Hrvati žalili da su drastično oštećeni.

Hrvatska je protiv Njemačke tražila pobjedu kojom bi zadržala šansu za plasman u polufinale, ali trijumf je na kraju ipak pripao jednom od dva domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva. Poslije utakmice Hrvati su imali puno žalbi na suđenje, a predsjednik IHF-a Hassan Moustafa rekao je da je ljudski praviti greške.

"Ljudski je griješiti, a ovi arbitri iz Danske su među najboljim na svijetu. Bili su pod velikim pritiskom, a mi smo razgovarali s njima kako bi vidjeli u kakvom su stanju. Sudije griješe, treneri griješe i igrači griješe. Kada izgubiš, onda prstom uperiš prst u arbitre, a ja mislim da to nije pošteno. Poštujemo Rukometni savez Hrvatske, kao i ostale saveze, a prema svima smo pošteni i sve reprezentacije tretiramo identično", rekao je Moustafa.

On je rekao kako su nekorektne tvrdnje da IHF govori sudijama kako trebaju suditi.

"Međunarodni rukometni savez ne krši olimpijski duh i nekorektno je reći kako IHF govori sudijama šta trebaju, a šta ne trebaju suditi. Nije pošteno i žao mi je kada čujem takve optužbe", završio je Moustafa.

Bez obzira na činjenicu da su mnogi rukometni eksperti istakli da je Hrvatska oštećena protiv Njemačke, IHF će provesti istragu protiv četvorice Hrvata zbog ponašanja tokom i nakon utakmice protiv Njemačke.