Rukomet
0

Poznati svi učesnici rukometnog turnira u Doboju

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na 45. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2013", koji će biti održan u avgustu, nakon odustajanja mađarske ekipe "Pick Szeged", učešće je potvrdila ekipa šampiona Slovačke "Tatran Prešov", izjavio je Srni predsjednik turnirske komisije za informisanje Siniša Simić.

Simić je rekao da je Rukometni klub "Pick Szeged" odustao od učešća zbog takmičenja u kupu Evropske rukometne federacije. On je naveo da na turniru, prema tradiciji, učestvuje osam ekipa podijeljenih u dvije takmičarske grupe. Prva četiri dana turnira igra se po bod sistemu, a petog dana se igraju finalni susreti.

Na turniru će učestvovati reprezentacija Bahreina, ekipe "Bešiktaš" iz Turske, "Dunkerque" iz Fancuske, "Pivovarna Laško – Celje" iz Slovenije, "Vojvodina" iz Srbije, "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Borac" iz Banje Luke i "Sloga" iz Doboja.

Simić je najavio da će otvaranju turnira, koji će biti održan na Gradskom stadionu sportskih igara od 20. do 24. avgusta, prethoditi manifestacija "Parada sporta" koja će se održati 19. avgusta uveče na gradskim ulicama Doboja.

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.