Rukomet
1

Omeyer: Francuska u London ide po zlato

Totalsport
Francuska - Slovenija (Foto: Arhiv/AFP)
Francuska - Slovenija (Foto: Arhiv/AFP)
Uprkos razočaravajućem nastupu na posljednjem Evropskom prvenstvu za rukometaše u Srbiji golman Francuske reprezentacije Thiery Omeyer vjeruje da će ekipa opet biti prava u Londonu.

Jedan od najboljih svjetskih rukometnih golmana u posljednjih 10 pa i više godina odličnu sezonu u njemačkom Kielu želi okruniti novim velikim uspjehom s reprezentacijom na skorašnjim Olimpijskim igrama u Londonu. Uz ovog vikenda osvojeni Njemački kup, Kiel je pet utakmica prije kraja još uvijek neporažen u Bundesligi, a pobjedom nad hrvatskim prvakom Zagrebom izboren je i Final Four Lige prvaka. Po prvi puta od 2004. godine Francuzi u Srbiji nisu stigli do polufinala jednog velikog takmičenja, a na Euro su stigli kao aktuelni olimpijski, svjetski i evropski prvaci.

"Siguran sam da ćemo opet blistati u Londonu i osvojiti zlatno odličje. Neuspjeh u Srbiji samo nam je dodatna motivacija", izjavio je Omeyer za njemački Die Welt.

Prije nastupa na Olimpijskim igrama Omeyer ima dva cilja: sačuvati seriju bez poraza do kraja sezone u Bundesligi, te osvojiti Ligu prvaka.

"Niko nije vjerovao da je tako nešto moguće, a mi smo vrlo blizu tom rezultatu", izjavio je 35-godišnji Francuz koji se po isteku ugovora s Kielom u ljeto 2013. godine namjerava vratiti u Montpellier.