Rukomet
7

OI Rio, rukomet: Hrvatska bez problema protiv Tunisa, Katar savladao Argentinu

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U grupi A rukometnog turnira koji se igra na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sinoć su odigrane dvije utakmice, Hrvatska je pobjedom protiv Tunisa potvrdila prvo mjesto u grupi, dok je Katar savladao Argentinu.

Hrvatska je dominirala tokom cijele utakmice protiv Tunisa i na kraju pobijedila s uvjerljivih 41:26. Najefikasniji u redovima Kauboja bio je Karačić s devet postignutih golova, po pet su postigli Brozović, Čupić i Mamić, četiri su upisali Kozina i Štrlek, po dva Gojun, Horvat i Stepančić, dok su po jedan gol dali Duvnjak, Kopljar i Slišković. Strijelci za Tunis su bili Oussama B. (7), Mohamed (5), Marouan (4), Sobhi (3), Amine (3), Toumi (2),Aymen (1) i Ousama H. (1)

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske.

Katar je također upisao pobjedu i to protiv Argentine, bilo je 22:18. Držao je prednost tokom cijele utakmice, a ekipu su do trijumfa predvodili Capote i Memišević sa po četiri postignuta gola. Po tri su postigli Marković i Murrad, po dva Al-Rayes, Megdich i Roine, a po jedan Bagarić i Mallash.

Strijelci za Argentince bili su Simonet (5), Pizarro (4), Vieyra (4), Fernandez F. (2), Carou (1), Vainstein (1) i Vidal (1).

Protivnik Katara u četvrtfinalu bit će Njemačka.

Preostala dva četvrtfinalna para čine Francuska i Brazil te Slovenija i Danska.

Grupa A:

  1. Hrvatska 8
  2. Francuska 8
  3. Danska 6
  4. Katar 5
  5. Argentina 2
  6. Tunis 1