Odlazi u Poljsku
159

Navijači Veszprema iznenadili Terzića: Nezaboravan oproštaj nakon 11 godina u klubu

F. Z.
Foto: Facebook/Veszprem (Oproštaj od Terzića)
Foto: Facebook/Veszprem (Oproštaj od Terzića)
Nakon što je proveo 11 godina u dresu mađarskog velikana Veszprema kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić naredne sezone igrat će u redovima poljske Wisle Plock.

S obzirom na to da je pandemija koronavirusa okončala praktično sva rukometna takmičenja u Evropi navijači mađarskog velikana nisu se mogli od Terzića oprostiti u dvorani. Klub je zbog toga organizovao ispraćaj za Terzića. Navijači su se jučer okupili u gradu i oko 18:00 sati iznenadili našeg kapitena.

Događaj je objavljen u zatvorenoj grupi, a na kraju se oko 200 navijača Veszprema pojavilo kako bi pozdravili legendu kluba. Na oproštaju je bilo i suza, a kapiten našeg nacionalnog tima dobio je na poklon dres s brojem 30, a na kojem je pisalo 2009-2020.

"Bilo je i suza u očima. Malo smo pjevali, napravili smo zajedničke fotografije i dijelio je posljednje autograme navijačima Veszprema. Želimo ti sve najbolje u nastavku karijere. Hvala vam mnogo što ste se pojavili u tolikom broju kako bismo pozdravili našeg 'posljednjeg Mohikanca' na način na koji on to i zaslužuje", poručili su na zvaničnoj stranici mađarskog kluba.