Prije rukometnog Eura
24

Mirsad Terzić zvanično riješio pitanje klupske budućnosti

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić je uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj potvrdio fantastične vijesti.

Iskusni rukometaš je produžio vjernost Wisła Płock na još jednu sezonu te će u poljskom klubu ostati do kraja sljedeće sezone.

Terzić je u redove Wisłe stigao u sezoni 2020/2021 iz redova mađarskog velikana Veszprema te je dokazao svoju klasu i brzo postao zaštitni znak odbrane poljskog sastava.

"Veoma sam sretan i ponosan što ću i sljedeće sezone igrati u redovima ovog kluba. Radimo zajedno vrhunski posao koji će nam se isplatiti u budućnsoti. Idemo Wisła Płock", rekao je Terzić nakon potpisa ugovora.

Sportski direktor poljskog kluba Adam Wiśniewski je također istakao zadovoljstvo zbog ostanka 40-godišnjeg Terzića.

"Sretan sam što je tako iskusan igrač poput Mirsada Terzića pristao produžiti ugovor sa našim klubom. Uprkos njegovim godinama, Terzić se uklapa fantastično u našu defanzivnu formaciju što je dokazao kroz prethodne sezone. Također, pomaže mladim igračima da se što prije adaptiraju i prilagode na zahtjeve koje nosi seniorski rukomet", kazao je Wiśniewski.

Terzić je u karijeri igrao za Željezničar, Izviđač, Zagreb, Celje te Veszprem gdje je bio 11 godina prije nego li je 2020. godine prešao u Poljsku.

Za reprezentaciju BiH igra od 2001. godine, a dosad je za našu selekciju odigrao 171 utakmicu i postigao 472 pogotka u najdražem dresu.