Rukomet
120

Mahir Burić, desni bek RK Bosna: Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu

Klix.ba
Foto: RK Bosna Sarajevo
Foto: RK Bosna Sarajevo
Nakon reprezentativne pauze, takmičenje u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine se nastavlja ovog vikenda. Na krilima senzacionalne pobjede u Maglaju, rukometaši sarajevske Bosne će u petak dočekati mostarski Zrinjski.

Mahir Burić, desni bek Studenata, istakao je da je pobjeda u Maglaju bila svojevrstan vid iskupljenja za domaći poraz od Borca.

"Nakon nesretnog poraza od Borca na vlastitom terenu, znali smo da u Maglaju moramo ići na pobjedu bez obzira na sve. Svjesni činjenice da je na tom vrućem gostovanju prošle sezone bodove otkinula samo Vogošća, znali smo da nas čeka izuzetno teška utakmica, ali nismo sebi mogli dozvoliti dva vezana poraza. To je bio izuzetno kvalitetan susret, gdje je presudila naša standardno dobra igra u odbrani, ali i poboljšana realizacija u napadu", kazao je Burić.

Pauza u prvenstvu je trajala preko 20 dana te su se ekipe posebno pripremale za nastavak takmičenja. Naredni protivnik sarajevske ekipe je HMRK Zrinjski, koji za Bosnom zaostaje dva boda, a mladi Visočak je uvjeren da bodovi ostaju u Sarajevu.

"Zrinjski ove sezone ima mladu ekipu, pojačanu sa dva-tri iskusnija igrača i dobro ih poznajemo. Adekvatno se spremamo za ovaj duel i mislim da, uz dobru igru u odbrani, naša pobjeda neće doći u pitanje, posebno uzevši u obzir činjenicu da više ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu. Atmosfera u ekipi je odlična i svi željno iščekujemo da istrčimo na teren nakon ove prilično duge pauze", poručuje Burić.

Burić smatra da Bosna ima kvalitet da igra samu završnicu Premijer lige.

"Tek je sedam kola iza nas i sigurno da je rano govoriti kakav će rasplet biti na kraju, ali mislim da imamo kvalitetan roster koji garantuje visok plasman. Svakako da je podrška sa tribina ono što nas dodatno motiviše te ovim putem pozivam naše navijače da i u petak dođu na Mojmilo i da zajedno pokušamo ostvariti novu pobjedu", rekao je Burić.

Za kraj, prvotimac sarajevskog kluba se osvrnuo na nastupe rukometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj.

"Poraz od Austrije niko nije očekivao, ali rana je faza takmičenja i sigurno da naša reprezentacija i dalje ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, što vjerujem da će se i desiti", smatra desni bek Bosne.

Utakmica između Bosne i Zrinjskog se igra u petak, 11. novembra, u dvorani "Ramiz Salčin", sa početkom u 17 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.