Mogli su i bolje proći
19

Loše vijesti za rukometaše Hrvatske: Egipat osvajanjem prvenstva Afrike odmogao našim komšijama

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometna reprezentacija Egipta je osvojila Afričko prvenstvo i to nakon što su u finalu savladali selekciju Alžira rezultatom 29:21, a na taj način su odmogli i selekciji Hrvatske.

Od ranije je poznato da je Hrvatska u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a nakon što je Egipat osvojio prvenstvo Afrike postalo je jasno i s kim će naše komšije igrati na kvalifikacionom turniru.

Tako će Hrvati odmjeriti snage sa Švedskom ili Njemačkom, ovisno ko bude lošije plasiran na Euru, zatim senzacijom ovogodišnjeg Eura selekcijom Austrije te Alžira.

Da je kojim slučajem Alžir osvojio prvenstvo Afrike, Hrvatska bi u bila u težoj grupi, igrala bi protiv selekcije Španije, Bahreina te Brazila.

Ovako će na to mjesto selekcija Slovenije koja će probati da se plasira na olimpijski turnir koji je na rasporedu u julu i augustu.

Inače, kvalifikacije će funkcionisati tako da će se od 14. do 17. marta igrati tri turnira sa po četiri ekipe, igrat će se u grupnom sistemu, a po dvije najbolje selekcije sa svakog turnira će se plasirati na Olimpijske igre.

Grupa 1: Španija, Slovenija, Bahrein, Brazil.

Grupa 2. Švedska/Njemačka, Hrvatska, Alžir, Austrija.

Grupa 3: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis.