Rukomet
141

Josip Perić: Reprezentacija BiH je jedna velika porodica

Piše: J. H.
Josip Perić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Josip Perić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Juniorska reprezentacija BiH domaćin je Svjetskog prvenstva koje se održava u četiri bh. grada, Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici i Ljubuškom. Među izabranicima selektora Zdenka Grbavca vlada odlična atmosfera.

Zahvaljujući greškama sudija iz Tunisa i nedostatku sportske sreće, mladi rukometaši BiH remizirali su protiv Koreje (26:26) na otvaranju prvenstva.

No, već u toj utakmici dalo se primijetiti da su selektor Grbavac i njegov stručni štab dobro posložili stvari i na prvenstvo pozvali samo one koji će državni grb braniti srcem i do posljednjeg atoma snage.

U prvih 30 minuta utakmice protiv favorizovanih Mađara, bh. reprezentativci napravili su mnogo tehničkih grešaka i bespotrebno gubili lopte, što su protivnici iskoristili i na poluvrijeme otišli uz pet golova razlike (16:11).

Međutim, u drugom poluvremenu, na terenu smo vidjeli prave borce i najbolje izdanje borbe za bh. dres.

"Prvo poluvrijeme nije bilo baš najbolje. Nismo nimalo sumnjali u pobjedu i ne treba izdvajati nikoga posebno. Više od mjesec dana živimo kao jedna velika porodica i igramo jedan za drugog. Ovo nije individualni sport", kaže reprezentativac BiH Josip Perić.

On je pozvao sve Bosance i Hercegovce da sutra dođu u Zetru i u još većem broju podrže reprezentaciju BiH.

"Poslije ove utakmice puni smo samopouzdanja i mislim da uz punu Zetru i ovakvo navijanje možemo daleko dogurati. Realno, Slovenci su jači od nas, imaju više iskustva i igraju u dobrim klubovima. Ali, sa našom borbenošću, sutra je sve moguće", kaže Perić.

Utakmica počinje u 21:00 sat u olimpijskoj dvorani Zetra. Ulaz je besplatan.