Rukomet
0

Janica Kostelić i Ivan Ljubičić sportisti godine u Hrvatskoj

FENA
Drugu godinu uzastopce Janica Kostelić i Ivan Ljubičić su najbolji sportisti Hrvatske u izboru Sportskih novosti. Za najbolju momčad je proglašen vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala rukometašicama Podravke.

"Snježna kraljica" je u izboru jedinog hrvatskog sportskog dnevnika u kojem su ove godine sudjelovala 422 novinara iz 68 redakcija slavila po osmi put. Ove godine je osvojila ukupno 408 glasova. Druga je bila atletičarka Blanka Vlašić sa 9 glasova, dok je treće mjesto osvojila njena kolegica Danijela Grgić sa 5 glasova.

U muškoj konkurenciji bodove je osvojilo 12 sportaša, a Ivan Ljubičić je slavio sa 194 glasa. Drugo mjesto osvojio je skijaš Ivica Kostelić (103), dok je treće mjesto osvojio plivač Duje Draganja (67).

Najboljom ekipom proglašene su rukometašice Podravke (254) ispred reprezentacije u samostrelu (55) i košarkaške reprezentacije (44).

U izboru najboljih momčadi slavio je Jug CO (272) ispred rukometne (105) i nogometne (33) reprezentacije.

Nagrada za "Fair play" je pripala nogometnom treneru Miroslavu Paviću koji u susretu zadnjeg kola 1. Županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske između Sladorane iz Županje i Tomislava iz Cerne nije želio pustiti utakmicu gostima usprkos pritiscima vodstva kluba. Sladorana je utakmicu dobila 3:0, a Uprava kluba je Paviću uručila otkaz.