Rukomet
43

Ivan Karačić za Klix.ba: S nestrpljenjem iščekujemo sutrašnji meč

Klix.ba
Ivan Karačić (Foto: EPA)
Ivan Karačić (Foto: EPA)
Jedan od najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine, Ivan Karačić, s optimizmom gleda na predstojeće mečeve rukometne reprezentacije BiH protiv selekcije Litvanije. Prvi od dva meča na programu je sutra u Cazinu.

“Važno je da su svi igrači tu, i da smo svi zdravi. Cilj je trijumf na obje utakmice protiv Litvanije. Velika želja svih nas je da predstojeći meč protiv Bjelorusije bude odlučujući po pitanju plasmana na Evropsko prvenstvo. Litvanija je neugodan protivnik koji igra kvalitetnu odbranu i niti jednog trenutka se ne smijemo opustiti ni sutra, pa ni na revanšu za nekoliko dana. S nestrpljenjem iščekujemo sutrašnji meč“, izjavio je Karačić za Klix.ba.

Zadovoljstvo za jednog od naših najboljih rukometaša predstavlja podatak da ćemo Litvance ugostiti u Cazinu gdje su bh. rukometaši u prošlosti igrali neke mečeve.

“Ne sumnjamo u fantastičnu atmosferu kakvu smo imali kada smo u Cazinu ugostili Grčku. Znamo da će biti pakleno i da ćemo imati dobar vjetar u leđa. Na nama je da odgovorimo na pravi način, te Cazinjanima i svim Bosancima i Hercgovcima podarimo još jedan trijumf“, dodao je Karačić.