Rukomet
0

Halid Demirović selektor muške rukometne reprezentacije

FENA
Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je za novog selektora muške rukometne reprezentacije naše zemlje imenovao trenera sarajevske Bosne - Halida Demirovića.

Na toj dužnosti Demirović će zamijeniti Vojislava Rađu, kojem je nedavno usvojena ostavka, podnesena prije pola godine. U utrci za mjesto selektora još su bili Bilal Šuman i Mahmut Obralić.

Iza 59-godišnjeg Demirovića stoji uspješna igračka i trenerska karijera. Nastupao je za banjalučki Borac i sarajevski Željezničar, s kojim je postao prvak bivše države. Internacionalnu igračku, a zatim i trenersku karijeru nastavio je u Švicarskoj. Trener švicarske reprezentacije bio je na dvije olimpijade (1984. i 1996.).

Demirović je drugu sezonu trener Bosne, s kojom je prošle sezone osvojio naslov državnog prvaka. Start nove sezone izuzetno je uspješan za ovog trenera u najboljem bh. klubu, koji je zabilježio četiri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu, te slavio u 1. kolu Lige prvaka protiv slovačke Povaszke Bystrice.

Odmah po izboru, Demirović će objaviti imena igrača na koje računa za nastupe u kvalifikacijama za EP, koje će se igrati u januaru 2007. Protivnici najboljih rukometaša naše zemlje u grupi bit će selekcije Belgije i Švedske.