Uzbudljivo u Mannheimu
54

Druženje u bojama BiH: Rukometaši se zabavili s navijačima, pridužili se i Hrvati

D. P.
Sjajna zabava na druženju u Mannheimu (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za nastavak Evropskog prvenstva, a tim povodom organizovano je druženje s navijačima na kojem su prisustvovali i reporteri portala Klix.ba.

U Mannheimu je posljednjih dana sve posvećeno rukometu, a posebno zanimljivo je među navijačima BiH kojih ima mnogo na ulicama ovog njemačkog grada.

Uprkos očekivanom porazu od Švedske na startu Evropskog prvenstva, euforija i optimizam i dalje su prisutni među navijačima reprezentacije BiH. Oni su danas imali priliku družiti se sa svojim miljenicima u specijalizovanoj Fan zoni koju su organizatori pripremili u Mannheimu za sve reprezentacije i navijače.

Fanovi BiH imali su priliku družiti se s rukometašima, srdačno razgovarati i pružiti im riječi podrške. Za one najmlađe navijače organizovane su i zanimljive rukometne igre u kojima su učestvovali zajedno sa svojim junacima te su se zabavili na najbolji mogući način.

Brojne bh. navijače nije spriječilo ni to što je u Mannheimu vrlo hladno i temperatura ispod nule. Zanimljivo, navijačima naše reprezentacije pridružili su se i navijači Hrvatske koji su bili u prolazu pa su iskoristili priliku da se druže sa svojim komšijama, a neki su čak tražili i autograme naših rukometnih reprezentativaca.

Nema sumnje da će vatrena atmosfera biti i protiv Nizozemske, a kako se radi o neradnom danu te najvažnijoj utakmici za reprezentaciju BiH na ovom Evropskom prvenstvu, očekuje se znatno više naših navijača u odnosu na sinoć odigran meč protiv Švedske. Za reprezentativce BiH nema pauze, već će nakon druženja odmah u dvoranu kako bi odradili novi trening.

Rukometne reprezentacije BiH i Nizozemske sastat će se sutra u SAP Areni u 18 sati. Pobjednik bi napravio veliki korak ka plasmanu u drugu fazu takmičenja.