Rukomet
43

Danas počinje operacija Katar: Najbolji bh. rukometaši zalet hvataju u Mostaru

Piše: A. D.
Rukometaši Bosne i Hercegovine (Foto: Klix.ba)
Rukometaši Bosne i Hercegovine (Foto: Klix.ba)
Nakon više od dvije decenije od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, zaljubljenici u rukomet u našoj zemlji konačno će dočekati nastup najboljih bh. rukometaša na Svjetskom prvenstvu.

Put do Katara bio je trnovit, ali ne i nemoguć za preći za izabranike Dragana Markovića, koji su od prve kvalifikacione utakmice disali kao jedan.

Upravo to zajedništvo, pozitivna atmosfera unutar i oko reprezentacije, uz neosporni kvalitet igrača i znanje stručnog štaba, doprinijeli su da se himna Bosne i Hercegovine prvi put intonira i na nekom velikom rukometnom takmičenju.

Optimizam pred Katar podgrijale su informacije da će Ivan Karačić i Nikola Prce vjerovatno biti spremni za prvenstvo. Forma većine igrača u posljednje vrijeme također je ohrabrujuća, pa se selektor Marković na neki način pred današnje okupljanje našao na slatkim mukama.

Hotel Bristol u Mostaru od danas će biti baza naših najboljih rukometaša. Treninzi u Mostaru odvijat će se u dvoranama na Bijelom brijegu, u Sjevernom logoru i u sali Osnovne škole Zalik. U gradu na Neretvi najbolji bh. rukometaši ostat će do 30. decembra, nakon čega će uslijediti druga etapa priprema u glavnom gradu BiH.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu u Kataru nastupit će u grupi sa selekcijama Hrvatske, Austrije, Tunisa, Makedonije i Irana.

Selektoru Markoviću danas će se odazvati: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Petar Jokanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Kosta Savić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan, Faruk vražalić i Muhamed Zulfić.