Rukomet
0

Četiri bh. kluba saznala protivnike u evropskim rukometnim kupovima

FENA
U sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču danas je obavljen žrijeb u EHF i Challenge kupu.

Četiri bosanskohercegovačka kluba, po dva u muškoj i ženskoj konkurenciji, saznala su imena protivnika u 1., 2. i 3. kolu.

Rukometaši Borca m:tel u prvom kolu EHF kupa igrat će protiv kosovske ekipe Besa Famiglia iz Peći, koja nastupa pod zastavom EHF-a.

Banjalučani će biti domaćini u prvom susretu koji se igra 8. ili 9. septembra, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Peći.

Ukoliko Borac eliminira kosovskog predstavnika, u 2. kolu će igrati protiv slovenskog Cimosa iz Kopra.

Prvi susret će se također igrati u "Boriku" (13. ili 14. oktobara), dok je revanš 20. ili 21. oktobra u Kopru.

U istom takmičenju rukometašice Borca u 2. kolu igrat će protiv danskog predstavnika - ekipe Tvis Holstebro. Prvi susret igrat će 13. ili 14. okobra u gostima, dok će se revanš igrati 20. ili 21. oktobra u Banjoj Luci.

U Challenge kupu rukometaši Izviđača će u 3. kolu igrati protiv turskog predstavnika - ekipe Maliye Milli Piyango. Prvi susret igra se 24. ili 25. novembra u Ljubuškom, a revanš sedam dana kasnije u Turskoj.

Rukometašice Zrinjskog će također u 3. kolu Challenge kupa za protivnice imati austrijski Union Korneuborg. Prvi susret igra se u Austriji 10. ili 11. novembra, a revanš 17. ili 18. novembra u Mostaru.