Rukomet
2

Bh. rukometaši najavljuju veliku borbu na gostovanju u Grčkoj

Piše: E. Isanović
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra protiv reprezentacije Grčke u Solunu u okviru predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Šef državnog tima Dragan Marković smatra da je ovo izuzetno teško gostovanje. Ipak, vjeruje u svoje izabranike.

"Očekuje nas 'vruć' teren, Grčka je velika ekipa. S druge strane, mi smo počeli funkcionisati na terenu i van njega. Idemo na dvije pobjede protiv Grka", kazao je Marković.

Za tri dana uzvrat je u Cazinu, a karte su već rasprodate, što garantira da će biti sjajna atmosfera. Kapiten Muhamed Toromanović na okupljanje je stigao povrijeđen.

"Pokušat ćemo se što bolje spremiti za utakmice. Nadam se da ću biti spreman za ovaj dvomeč i da ću igrati. I Grci imaju svoju kvalitetu, ali mi smo bolji za klasu. Ako ne damo sve od sebe, imat ćemo težak zadatak ispred sebe. Već u prvoj utakmici možemo mnogo toga riješiti", rekao je Toromoanović na pres konferenciji za novinare prije odlaska u Grčku.

Naša reprezentacija već je jednom iznenadila Grke (pobijedili ih u Goraždu 23:22) koji sada sa dosta opreza ulaze u ovja meč. Tako su omogućili besplatan ulaz za sve navijače.

Utakmica počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.