Rukomet
8

Bečić: Prihvatamo ulogu favorita, čeka nas paklena atmosfera u Goraždu

Klix.ba
Anes Bečić
Anes Bečić
Rukometaši Vogošće Poljine Hills nakon tri kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH. Vogošćani su u tri kola osvojili sedam bodova, koliko i Derventa, ali ekipa Danijela Riđića ima bolju gol razliku.

Jedan remi i dvije pobjede bilans su Vogošćana nakon tri kola, a desno krilo ekipe i povremeni reprezentativac BiH Anes Bečić ističe da se samopouzdanje vratilo u ekipu.

"Imali smo taj nesretan kiks protiv Zrinjskog u prvom kolu na domaćem terenu, ali poslije toga dvije pobjede vratile su samopouzdanje i što se kaže mir u kući. Bile su to pobjede koje su potvrdile naše ambicije, te smo vrlo zaboravili taj remi protiv Zrinjskog. Naravno, to je dobra opomena za ubuduće, da se ne smijemo opuštati niti potcjenjivati bilo kojeg protivnika", govori Bečić, koji očekuje trijumf Vogošćana u narednom kolu u Goraždu.

"Prihvatamo ulogu favorita, ipak smo ekipa koja je aktuelni osvajač Kupa BiH i viceprvak naše zemlje i imamo visoke ambicije i u ovoj sezoni. Izuzetno nam je drago da se Goražde vratilo u Premijer ligu jer je to grad rukometa. Svjesni smo i da nas čeka paklena atmosfera jer ljudi tamo vole rukomet. Siguran sam da će sve proteći fer i korektno, te da ćemo na kraju slaviti pobjedu", završio je Bečić.

Utakmica Goražde - Vogošća Poljine Hills igra se u petak od 19 sati u dvorani "Mirsad Hurić" u Goraždu.